Win for Life

Je leven lang een maandelijks geldbedrag ontvangen… Voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren! Met Win for Life is dat nu mogelijk! Maar wat is dat voor spel en hoe doe je eraan mee? Lees snel verder voor de tips!

Wat is Win for Life?

Win for Life is een krasspel van de Belgische Nationale Loterij. Het spel bestaat sinds 1998 en is sindsdien erg populair. Want zeg nou zelf: iedere maand €2000 euro zakgeld ontvangen voor de rest van je leven, dat willen we allemaal wel.

De spelformule

Eigenlijk zijn de krasbiljetten van Win for Life heel eenvoudig in opzet. Ze bestaan uit twee zones die je kunt wegkrassen. De bovenste zone bevat twee cijfers. Dit worden de “winnende cijfers” genoemd. De onderste zone bevat er vier, en wordt “uw cijfers” genoemd. Je wint een prijs als één van de cijfers van de bovenste zone overeenkomt met een cijfer van de onderste zone.

Wat kun je winnen?

De prijzenpot varieert van een eenmalige €6 tot de geweldige hoofdprijs van €2000 per maand. Deze prijs ontvang je dan zolang je leeft! De kans dat je íets wint is ongeveer 1 op 4. De kans op de hoofdprijs is natuurlijk wel een stuk kleiner, namelijk 1 op 1 miljoen. Toch is dit één van de populairste krasloten in België, want dat stukje levensverzekering is natuurlijk een fantastische prijs.

Als je wint…

Uit onderzoek is gebleken dat de mensen die deze hoofdprijs hebben gewonnen, hun leven niet drastisch op de schop hebben gegooid. Bijna iedereen bleef gewoon doorwerken. Wel konden ze makkelijker bijvoorbeeld een verbouwing aan hun huis betalen, of wat vaker op vakantie gaan. Ook kwam het geld goed van pas om de studies van hun kinderen mee te betalen. Wat zou jij met het geld doen als je wint?